Start / Nyheter / Informasjon fra OKOS angående koronatiltakene:

Informasjon fra OKOS angående koronatiltakene:

Lærlingene er ansatt som alle andre på den arbeidsplassen de jobber.

Lærlingene skal derfor forholde seg lojalt til de rutinene / bestemmelsene som er igangsatt på jobb. Det er nærmeste leder som er ansvarlig.

I denne situasjonen er det viktigst å holde hjulene i gang, derfor er det nå ikke noe tak for hvor mye lærlingene kan jobbe selvstendig. Det er uansett mye god læring i å jobbe selvstendig og bidra til at driften opprettholdes.

Alle fagprøver er så vidt vi er kjent med utsatt pr. nå, men fagprøvene kommer etterhvert, derfor er det viktig at dere lærlinger tar ansvar og jobber med Kompetanseboka / egen læring. Dere må kanskje i denne situasjonen jobbe litt mer med dette hjemme.

Besøk fra oss / vurderingssamtaler med oss til stede utgår som hovedregel nå. Instruktør / faglig leder og lærling gjennomfører disse uten oss og sender kopi til oss på mail / post. Vi kan bistå på digitale plattformer der det er mulig, evt. på telefon.

Vi får mange henvendelser fra lærlinger som lurer på om de får lengre læretid hvis de må være hjemme f.eks. Dette kan vi pr. nå ikke svare helt konkret på, men må se litt an og snakke med fylkeskommunen etterhvert. Ingen skal bli unødvendig "straffet" i denne krisesituasjonen og det vil komme ordninger.

Det er unntakstilstand og vi må alle bidra så dette går bra :-)

Vi oppdaterer når ny informasjon kommer.

Mvh May-Lill Asprusten, daglig leder

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.