top of page
Hjemmelaget Pizza

Ernæringskokk

Er du interessert i å lage mat og samtidig liker å jobbe for og med mennesker kan ernæringskokkfaget være noe for deg. I læretida vil du lære å tilberede mat til store grupper mennesker. Du vil også lære mye om spesielt tilrettelagt mat, dvs. dietter o.l. Ernæringskokkene er veldig fornøyd med arbeidstiden da de som oftest slipper å jobbe om kveldene.

Utdanning

1. år: VG 1 Restaurant- og matfag
2. år: VG 2 Kokk- og servitørfag
3. og 4. år: Læretid

De vanligste stedene å ha praksis som lærling er sykehuskjøkken og storkjøkken.

Jobbmuligheter

Etter bestått fagprøve kan du søke jobb i:

  • Kommunale og fylkeskommunale institusjoner (sykehjem o.l.)

  • Statlige institusjoner (sykehus, militære etc.)

  • Private firmaer som driver kantiner o.l.

Nyttige egenskaper

  • Evne til å arbeide planmessig, effektivt og hygienisk

  • Evne til å arbeide både selvstendig og i samarbeid med andre

  • Ernæringsmessig foratåelse

  • Evne til å lage mat som gir positive opplevelser både til friske og syke

  • Være kreativ og ha estetisk sans kan være en fordel

FOTO_LINX_181.jpg
kokk 5.jpg
ernæringskokk_edited.jpg
bottom of page