Ernæringskokk
Er du interessert i å lage mat og samtidig liker å jobbe for og med mennesker kan ernæringskokkfaget være noe for deg. I læretida vil du lære å tilberede mat til store grupper mennesker. Du vil også lære mye om spesielt tilrettelagt mat, dvs. dietter o.l. Ernæringskokkene er veldig fornøyd med arbeidstiden da de som oftest slipper å jobbe om kveldene.
Utdanning
1. år: VG 1 Restaurant- og matfag
2. år: VG 2 Kokk- og servitørfag
3. og 4. år: Læretid
De vanligste stedene å ha praksis som lærling er sykehuskjøkken og storkjøkken.
Jobbmuligheter
Etter bestått fagprøve kan du søke jobb i:
-
Kommunale og fylkeskommunale institusjoner (sykehjem o.l.)
-
Statlige institusjoner (sykehus, militære etc.)
-
Private firmaer som driver kantiner o.l.
Nyttige egenskaper
-
Evne til å arbeide planmessig, effektivt og hygienisk
-
Evne til å arbeide både selvstendig og i samarbeid med andre
-
Ernæringsmessig foratåelse
-
Evne til å lage mat som gir positive opplevelser både til friske og syke
-
Være kreativ og ha estetisk sans kan være en fordel